Tekstiseikkailu Lähes sataprosenttisesti parratonta pohdintaa yhteiskunnasta.

Kaikki blogit puheenaiheesta Suhteellisuusteoria

Gravitaatioaallot ja Faraon kello

 

Tällä hetkellä kiertää maailman medioita uutinen jonka mukaan ollaan havaittu gravitaatioaaltoja. Onhan ne olleet tutkimuksen ja kiistelyn aiheita Einsteinin ajoilta lähtien.

”PHARAO atomic space clock”, Faraon kello on hyvin tarkka jäähdytetty cesium kello, jota tullaan tänä vuonna käyttämään ISS asemalla (International Space Station) relativistisia kokeita varte.

Ajan kulkemisesta

Ajasta käytetään usein liikkumista käyttäviä metaforia. Sellaisia kuin "aika kulkee", "aika juoksee", "aika seisoo" ja "aika lentää". Kaikissa niissä on henkenä että aika etenee. Ja jotkut ovat sitä mieltä, että aika on syklistä. Ja jotkut ovat sitä mieltä, että aika on syklistä. Ja jotkut ovat sitä mieltä, että aika on syklistä. Syynä tähän kaikkeen on varmasti se, että kokemaamme aikaa ja liikettä yhdistää muutos. Tämä puoli koskee sitäkin että osa viittaa ajan hampaseen, puhuessaan siitä miten asiat kuluvat.

Ruumiinmenot

Kala, miehen kaveri, ja kalamiehen kaveri kuolivat yhtäaikaisesti.

Kala suomustettiin, kaveri pestiin. Kala suolestettiin, kaveri puettiin. Kala suolattiin, kaveri meikattiin. Kala pantiin pakastimeen, kaveri pantiin pakastimeen. Kala sulatettiin uunia varten, kaveri sulatettiin uunia varten. Kala pantiin uuniin, Kaveri pantiin esille. Kala pantiin esille, kaveri pantiin uuniin. Kalan tähteet vietiin tunkiolle, kaveri pantiin ruukkuun.

Tiede tyrmää uskonnot


Suhteellisuusteoria on ristiriidassa kristinuskon ja kaikkien muidenkin uskontojen kanssa. Suhteellisuusperiaate sanoo, että fysiikan lait ovat samat jokaisessa inertiaalikoordinaatistossa eli avaruudessa ei siis ole mitään toisia parempaa erityispistettä tai suuntaa, jonka voisi määrätä olevan paikaltaan tai nopeudeltaan nolla. Tästä voi myös päätellä, ettei ole mitään paikkaa, missä yliluonnolliset ilmiöt olisivat mahdollisia.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä