*

Tekstiseikkailu Lähes sataprosenttisesti parratonta pohdintaa yhteiskunnasta.

Kaikki blogit puheenaiheesta Paavo Arhinmäki

Arhinmäki ennusti Perussuomalaisten tulevaisuuden?

Ostin jokin aika sitten Huuto.netistä Paavo Arhinmäen kirjan Punavihreä sukupolvi (2006). Kirja on mielenkiintoinen ja suosittelen teosta jokaiselle poliittisen historian sekä jalkapallokulttuurin ystävälle puoluekannasta riippumatta.

Vasemmistolainen leikkipuisto voisi olla 10% halvempi

Paavo Arhinmäki arvostelee sisäleikkipuistoja: "Kuinka pienituloisella perheellä on tähän varaa?" (IL 4.1.2017):

"Tänään taas meni pelkkään sisäänpääsyyn 26 euroa, kahdella yli kolme vuotiaalla olisi mennyt jo 32 euroa, Arhinmäki kuvailee.

...

Jäin pohtimaan, pitäisikö myös kaupunkien ja kuntien rakentaa omia sisäleikkipuistoja, joihin pääsisi symbolisella hinnalla sisään?"

Arhinmäki bailaa Palefacen musiikkivideolla myös AFA:n tunnusten kanssa

Mediassa on noussut kohu laulu- ja soitinyhtye "Huolestuneet kansalaiset", solistinaan Karri "Paleface" Miettisen musiikkivideosta, jonka taustalla on huomattu bailaavan myös heinäkuun lopulla Puotilassa sattumanvaraisesti valikoituneen vanhuksen surmasta epäillyn miehen. 

Samalla videolla bailaa myös tunnettu vasemmistopoliitikko Paavo Arhinmäki.

Pari Paavomaista ajatusta

Vasemmisto viisasteli eilen, että mikäli osinkoina jaettava summa käytettäisiin täysimääräisesti työllistämiseen, saisi osinkoina jaettavalla summalla palkattua 240 000 työntekijää. Jopa ajatusleikkinä tämä on niin tyhmä, että alkoi särkemään päätä kun luin sen ensimmäisen kerran. Koska kaikki eivät kuitenkaan ymmärrä ajatuksen taustalla olevaa pohjatonta typeryyttä, niin kerrataan muutama perusasia.

Vasemmiston kadonnutta kannatusta etsimässä

Jos vasemmisto haluaa palauttaa kannatuksensa, heidän on palattava korkeuksista takaisin maan päälle.

Niitä ihmisiä, jotka elävät keskellä arjen vaikeuksia, ei kiinnosta ensisijaisesti ilmastonmuutos, teoreettinen väittely geenimanipulaatiosta tai sukupuolineutraaliavioliittolaki.

Heitä kiinnostaa se, onko ruokaa huomennakin. Onko suojaa kylmää ilmaa vastaan: Onko villaista alle ja katto pään päälle.

Pääsevätkö heidän lapsensa kouluun ja Linnanmäelle.

Saako isä hampaansa paikattua ja äiti apua loputtomaan uupumukseensa.

Vaali-ruuvipenkissäni nyt Sdp & Vasemmisto

”O tempora, o mores!”  ( lat. = “Oi aikoja, oi tapoja!”)  ... näin tekee mieli huudahtaa jälleen kerran näittenkin vaalien alla, kun ihmettelee, miten samaa ja täysin käsittämätöntä Sdp:n ja Vasemmiston vaalirahakäytäntöä Suomessa harrastetaan ja täysin häpeilemättä - ja vieläpä vuosikymmenistä toiseen.  Ja kritisoijille vain sanotaan olkaa kohottaen, että: ”Näinhän on aina ennenkin tehty”. Tai että: ”Tämä on maan tapa.”

Joku omistaa asuntosi - ihmeellinen inertia

Kollegan päätellessä opintojaan 1980-luvulla hän totesi perheellään olevan puolen vuoden ikkuna Arava-omistusasuntoon. Ikkunan alussa hän tuli valmistuttuaan luottokelpoiseksi ja sen lopussa olisi jo ansainnut liikaa Arava-rajoihin.

Itse en perhepoliittisesti tuohon ikkunaan osunut vaan sain hankkia niin sanotun kovan rahan asunnon, mikä pitikin minut poissa muilta kulutusmarkkinoilta pitkään. Korkovähennyksestä sain minäkin nauttia.

Paavo Arhinmäki ja ARA-tuen väärinkäyttö

Ilta-Sanomat uutisoi tänään Vasemmistoliiton puheenjohtajan, kansanedustaja Paavo Arhinmäen asuvan pieni- ja keskituloisille tarkoitetussa ARA-tuetussa kerrostaloasunnossa Herttoniemenrannassa eläinlääkärivaimonsa kanssa. Arhinmäki on asunut samassa asunto-osakeyhtiössä vuodesta 2004 ja nykyisessä asunnossaan vuodesta 2010. Hänen kuukausitulonsa ovat tuolloin vaihdelleet 6500 € kansanedustajan palkkiosta 12 900 € ministerinpalkkioon.

Arhinmäki ja punamulta

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki avasi tänään sanaisen arkkunsa mahdollisesti vaalien jälkeen tulevasta punamultahallituksesta. Vasemmistoliitto on hänen mukaansa valmis lähtemään siihen mukaan Juha Sipilän johdolla. Hänen mukaansa siihen sopisi myös lisäksi SPD.

Arhinmäki muistutti kuitenkin, että jos keskusta valitsee rajujen leikkausten tien, niin sellaiseen hallitukseen Vasemmistoliitto ei lähde.

http://yle.fi/uutiset/arhinmaki_vasemmistoliitto_valmis_harkitsemaan_pun...

Moraalinen rappio rehottaa: ehdokkaat puhuvat toista ja tekevät toista

Ylen vaalikoneen mukaan peräti 97 % ehdokkaista on enemmän tai vähemmän sitä mieltä, että vaalilupauksia ei tarvitse pitää. Tuo tieto on suorastaan järkyttävä.

En voi mitenkään hyväksyä, että ehdokas lupaa toreilla ja muualla julkisuudessa asioita, jotka hän on valmis hetimiten unohtamaan. Toki ymmärrän, että välillä joudutaan sorvaamaan yhteinen näkemys, mutta että periaatteessa viittaa vaalilupauksille kintaalla, niin sitä en voi hyväksyä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä