Tekstiseikkailu Lähes sataprosenttisesti parratonta pohdintaa yhteiskunnasta.

Kaikki blogit puheenaiheesta Aikakäsitys

Tyhjän räjähtämisestä

Ihmiset ovat siitä hauskoja olentoja, että jos heille kertoo olevansa kiinnostunut filosofiasta. Tai jos heille kertoo olevansa uskonnoton, he tuovat usein esiin yhden tietyn kysymyksen. Kysymyksen jota olen itse pitänyt malliesimerkkinä vessanseinäkysymyksestä. Eli kysymyksestä joka on niin suuri että kannattaa kenties miettiä relevantimpia kysymyksiä, pienempiä kysymyksiä. (Sellaisia kuin "hissi vai liukuportaat"?)

Ajan kulkemisesta

Ajasta käytetään usein liikkumista käyttäviä metaforia. Sellaisia kuin "aika kulkee", "aika juoksee", "aika seisoo" ja "aika lentää". Kaikissa niissä on henkenä että aika etenee. Ja jotkut ovat sitä mieltä, että aika on syklistä. Ja jotkut ovat sitä mieltä, että aika on syklistä. Ja jotkut ovat sitä mieltä, että aika on syklistä. Syynä tähän kaikkeen on varmasti se, että kokemaamme aikaa ja liikettä yhdistää muutos. Tämä puoli koskee sitäkin että osa viittaa ajan hampaseen, puhuessaan siitä miten asiat kuluvat.

Liian vanha Hiphoppariksi – mitä sukupolvea edustan?

Erään toimittajan aloittamassa keskusteluketjussa somessa sanoin, että en ole käyttänyt lehtijutuissani koskaan minä-muotoa. Tarkoitin sillä, että haastatellessani muita, en ole tuonut esille omaa mielipidettäni. Tässä teen sen, koska tämä ei ole lehtiartikkeli, vaan puheenvuoro, kolumni tai blogi. You name it.

Ajatonta aikaa

Mennyt on mennyttä eikä tulevaisuus ole vielä tullut. Nykyhetki on siten ainoa todellinen ajan tila, jota ei ole mielekästä ajatella jatkuvasti katoavana, menneisyydeksi muodostuvana tilana - kuin hiekkana tiimalasissa. Todellisuudessa se on suhteellisen pysähtynyt tila, joka on läsnä elämässä jatkuvasti. Nykyhetki, jossa luonnollisesti jatkuvasti olemme, ei katoa elämän aikana yhtään mihinkään. Se on läsnä koko ajan.

Onko sillä on merkitystä, mitä ajasta ajattelee?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä