Tekstiseikkailu Lähes sataprosenttisesti parratonta pohdintaa yhteiskunnasta.

Kaikki blogit puheenaiheesta Vasemmistolaisuus

Epäselvyyttä ja hyvää tahtoa - Vasemmistoliiton maahanmuuttolinjauksia

Sain ajatuksen kirjoittaa eduskuntapuolueiden maahanmuuttoon ja maahanmuuttajiin liittyvistä linjauksista. Eduskuntavaalit ovat vasta vuoden päästä, mutta miksei puolueiden linjauksista voisi nytkin kirjoittaa. Ehkä nämä tekstit toimivat hyvänä muistutuksena siitä, missä puolueet nyt menevät. Ensimmäisenä puolueista on vuorossa Vasemmistoliitto, tuo puoluejohtajistamme kaikkein suosituimman kaljakaverin, Li Anderssonin vetämä akateemisten sosialistien valistunut etujoukko.

Saamelaispuvun käyttö yrityskuvastossa

Talousliberaalien mummonsamyyjien näkemysten vastaisesti kulttuurinen omiminen ei ole jokaisen perustavanlaatuinen ihmisoikeus, jota vapaasti voidaan hyödyntää taloudellisessa mielessä - yhteiskuntavastuunsa tunnistava yritys nimittäinkin kunnioittaa alkuperäiskansojen perinteitä ja noudattaa heidän kanssaan tehtyjä, eettisesti kestäviä, ohjeistuksia. Suomessa tällainen alkuperäiskansan ja yritysmaailman välinen ohjeistus on tehty jo ainakin Saamelaiskäräjien ja Lapin markkinointia ja viestintää edistävän House of Laplandin kesken.

 

Kenen joukoissa seisot vuonna 2017?

Jako vasemmistoon ja oikeistoon on halkonut Euroopan poliittista kenttää aina Ranskan Suuresta vallankumouksesta asti. Alun perin termi syntyi vuoden 1789 Kansalliskokouksessa, jossa kuningasta tukeneet istuivat oikealla ja tätä vastustaneet vasemmalla. Nykypäivänä jako saa ajoittain paljonkin kritiikkiä ja se haluttaisiin korvata uusilla, paremmin nykypäivään sopivilla määritelmillä. Minä kuitenkin puolustan vasemmisto-oikeisto-jakoa, mutta spesifimmässä, talouspoliittisia näkemyksiksi erittelevässä käytössä.

Analyysin muutos eli kuinka irtauduin vasemmistolaisuudesta

Julkaistu alunperin 17.9.2017 osoitteessa: http://kahvitnappikselle.blogspot.fi/

 

Sumu hälvenee ja tähystäjä vedettänee kölin ali

Nostan hattua politiikan tutkimukselle muutaman vuoden takaa. Politiikan tutkijat onnistuivat ennustamaan kansallismielisyyden nousun ja "muukalaisvastaisuuden" lisääntymisen euroopassa. Toki profetian aiheuttama hysteria oli huonosti ajoitettu sillä se ei osunut maaliinsa oikea-aikaisesti tai edes kovin tarkasti. Vasemmiston lietsoma hysteria valitsi aseekseen lähinnä termien "populisti", "rasisti" ja "äärioikeisto" huithapelimaisen heittelyn kaikkia eri mieltä olevia kohti. Se tylsytti sekä aseet itsensä että niiden käyttäjät.

 

Onko vasemmistolaisuus automaattisesti pahasta?

Päivän byrokraatti kysyy kirjoituksessaan: onko vasemmistolaisuus automaattisesti pahasta. Hyvä kysymys. Mielenkiintoista, että hetki ennen tämän lukemista pohdin itse ihan samaa: 
miten älykkäänä pitämäni vasemmistojohtajat kuten Ele Alenius ja Kalevi Kivistö, ja eritoten nykyinen suorastaan superälykäs Li Andersson pystyvät perustelemaan itselleen poliittisen linjan joka vienyt kansalta työmoraalin.

"Jätän Suomen pakolaisleirinä lapsilleni"

Minä en halua tuhota lasteni tulevaisuutta, mutta haluavatko ne, jotka ovat sitä mieltä, ettei muuttovirtaa Eurooppaan voida säännöstellä, vaikka tulijoita olisi satakertaisesti vuoden 2015 turvapaikanhakija-aaltoon verrattuna?

Vasemmiston itsetutkiskelun paikka

Oikeistopopulismin kannatuksen nousu on pakottanut monet vasemmistoliberaalit pohtimaan uudelleen omia strategioitaan Atlantin molemmin puolin. Syytä onkin, sillä todellisuutta yksinkertaistavilla teeseillään perinteinen vasemmisto on tarjonnut ja tarjoaa oivallisia aseita myös Donald Trumpin ja muiden oikeistopopulistien käyttöön.

Taistelu globalisaation ja uusliberalismin tuulimyllyjä vastaan

Vasemmistolainen leikkipuisto voisi olla 10% halvempi

Paavo Arhinmäki arvostelee sisäleikkipuistoja: "Kuinka pienituloisella perheellä on tähän varaa?" (IL 4.1.2017):

"Tänään taas meni pelkkään sisäänpääsyyn 26 euroa, kahdella yli kolme vuotiaalla olisi mennyt jo 32 euroa, Arhinmäki kuvailee.

...

Jäin pohtimaan, pitäisikö myös kaupunkien ja kuntien rakentaa omia sisäleikkipuistoja, joihin pääsisi symbolisella hinnalla sisään?"

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä