Tekstiseikkailu Lähes sataprosenttisesti parratonta pohdintaa yhteiskunnasta.

Kaikki blogit puheenaiheesta USA:n ulkopolitiikka

Kaksi tarinaa USA:n ja Venäjän suhteiden viimeaikaisesta kehityksestä

Vakiotarina

Donald Trump nousi USA:n presidentiksi Venäjän tuella. Ulkoministeriksi tuli Putinin tunteva Rex Tillerson ja turvallisuuspoliittiseksi neuvonantajaksi niinikään Putinin tavannut Michael T. Flynn. Kremlissä iloittiin vaalituloksesta ja odotettiin talouspakotteiden pikaista purkua.

Pohjois-Korean tyranni suurvaltojen uhkapelin nappulana

Pohjois-Korean ydinaseohjelman synnyttämä jännitystila lähestyy räjähdyspistettä kiihtyvällä vauhdilla. USA:n liittolaisineen on äärimmäisen vaikea hyväksyä arvaamattomasti käyttäytyvän tyrannian nousua ydinasevaltojen joukkoon. Miltei yhtä vaikea USA:n johdon on hyväksyä röyhkeyttä, jolla pienen ja rutiköyhän valtion johto ärhentelee maailman johtavalle sotilasmahdille.

USA:n uusi Afganistan-strategia

Donald Trumpin USA:n Afganistan-strategiaa käsittelevä puhe oli joiltakin muotoiluiltaan yllättävän sisäsiisti. Määriteltyään viime viikolla rotupuhdasta Amerikkaa vaativat urhot hienoiksi ihmisiksi presidentti puhui nyt siitä, miten Amerikan on yhdistyttävä ja löydettävä missio, joka ”ylittää kaikki rodulliset, etniset, tunnustukselliset ja väriin perustuvat raja-aidat”.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä