*

Tekstiseikkailu Lähes sataprosenttisesti parratonta pohdintaa yhteiskunnasta.

Kaikki blogit puheenaiheesta Talvisodan henki

Tuntematon sotilas – tuntemattomat Talvi- ja Jatkosota

Sodasta eivät päätä rivikansalaiset, eivätkä rivisotilaat. Sodasta päättävät vihollinen ja usein myös puolustaja. Viholliskandidaatti voi olla määrätietoinen ja/tai puolustaja vahva sekä taitava neuvottelija – estäen sodan syttymisen. Nämä vaihtoehdot olivat yllättäen tarjolla Suomelle vuosina 1939 [A] ja 1941 [B].

 

Talvisota - taustaa ja yllättävä päätös!

Veteraanien päivä kirvoitti tekstejä paatoksella, tiedolla ja luulolla - Talvisota on herkkä tapahtuma; sitä pidetään myös kansakuntamme yhtenäistäjänä ja ilmiönä, jossa mahdoton tehtiin mahdolliseksi.

Talvisodasta on kymmeniä kirjoja ja siltikään sen kaikkia taustoja ei ole auki julkaistu eheäksi tapahtumaketjuksi - nyt tälle vuodelle on ilmestymässä paljon uutta |* - onhan 100 vuotta siitä, kun kansakuntamme P.E.Svinhufvudin johdolla julisti maamme itsenäiseksi ---

Perustuloa vai Startubbia ?

Kerran sitä elämässään vatuttaa, niin ettei happi riitä hengittämiseen ja päässä jyskyttää, kuin viikon konjakkikylvyn jälkeen. Paljon kestää usko, toivo ja rakkaus, mutta menneisyyden mitätöiminen oli sietämätöntä.


 

Tuossa tilassa on parempi poistua takavasemmalle.   Näin tein.


 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä