*

Tekstiseikkailu Lähes sataprosenttisesti parratonta pohdintaa yhteiskunnasta.

Kaikki blogit puheenaiheesta Suomen puolustusvoimat

Suomen avoin tieto puolustusinfrastruktuurista tekee työn helpoksi Venäjälle

Tämä kirjoitus on tarkoitettu vain niille lukijoille, joilla on suurempaa mielenkiintoa Suomen puolustukseen ja sen yksityiskohtiin. Kirjotuksen pituus jo sinänsä rajoittaa monien kiinnostusta.

Voiko koko valtion yksityistää?

Keskusta vetoisella hallituksella on ollut kova kiire yksityistää kansallisomaisuus. Viimeisimpänä sankaritekona mainittakoon toimet rautatieliikenteen yksityistämiseksi. Kuten myöhemmin Ministeri Berner itse totesi, on myynnistä keskusteltu ulkomaalaisten toimijoiden kanssa ja jos vanhat merkit pitävät paikkansa on rautatieliikenne siirretty ulkomaille veronsa maksavien yritysten omistukseen.

 

Miksi näitä asioita pyöritetään koko ajan median toimesta..?!?

 

Rasismi, vihapuhe, äärioikeisto, kaksoiskansalaisuus vs. Puolustusvoimat... Kestoaiheita mediassa.

 

Mielestäni millään näistä ei kuitenkaan ole isoa roolia yhteiskunnassamme.

Kansa tietääkin sen ja siksi ihmetyttää tuo median rummutus, joka kääntyy valitettavasti itseään vastaan.

 

Btw. Puhuttiinko case Charlie Hebon yhteydessä muuten vihapuheesta vai sananvapaudesta...?

Puolustaako Puolustusvoimat sotilaiden sananvapautta?

Sotilaiden sananvapautta koskettavat rajoitukset poistettiin Suomen rikoslaista 16 vuotta sitten, kun niiden todettiin olevan ristiriidassa perustuslakimme ja kansainvälisten ihmisoikeussopimusten kanssa. Ainoa sotilaita koskeva rajoitus on kielto liittyä poliittiseen puolueeseen. Tätä kieltoa pidän varsin perusteltuna, sillä demokratiassa päivänpolitiikka ja valtion väkivaltakoneisto, jollainen Puolustusvoimat tärkeimmän tehtävänsä eli sotilaallisen maanpuolustuksen perusteella lopulta on, on erotettava toisistaan.

Suomen puolustusstrategia on ennaltaehkäistä, ei tapattaa ihmisiä

Suomen puolustusvoimien tämänhetkinen strategia nojaa alueelliseen puolustukseen, mikä on vain hyvä lähtökohta, ei muuta. On strategisesti idioottimaista asettaa Suomi hyökkäykselle alttiiksi omalla alueellaan, kun ennaltaehkäisy olisi huomattavasti järkevämpää.

Ari Pesonen kirjoitti eilisessä blogissaan erittäin asiantuntevasti puolustusstrategioista ja blogi herätti muutamia kysymyksiä valtiojohdollemme. Pesosen blogi kannattaa lukea ja erityisesti ajatuksella.   

Historiallinen puolustuslain muutosesitys

Sipilän (kesk), Stubbin (kok.) ja Soinin (ps.) hallitus näyttää haluavan Suomen puolustusvoimat ulkomaille sotimaan muiden maiden sotia. Muutos nykyiseen on turvallisuuspoliittisesti ja historiallisesti merkittävä.

Pitävätkö - herää epäilys -- perussuomalaiset Suomen asevoimia puolustusvoimina?

Kiinnitin huomion alla toistettuun sanontaan ja tämän kulttuurisiin juuriin – nyt ottamatta varsinaisesti kantaa naisten tai ylipäänsä asevelvollisuuden järjestämiseen.

Armeija on miesten koulu, niin kuin kliseisesti sanotaan. Sen ovat miehet luoneet, miehiä varten.

Varusmiehet sotaan – puuhataan Puolustusvoimissamme

(Syyksi sanotaan Venäjän varustautuminen - miten se näkyy juuri meihin suomalaisiin ja Suomeen nähden - toisaalta "vara ei venettä kaada"!

Puolustusvoimien uudistaminen. Turvallisuuden tunteen kriisi Suomessa osa 4

Suomen sotilasmenot ovat vajaat 2,9 miljardia euroa vuodessa eli noin 1,3 prosenttia bruttokansantuotteesta. Kiristynyt turvallisuustilanne on johtanut kiivaaseen keskusteluun armeijamme puolustuskyvystä. Pitkittynyt taantuma ja juustohöylä pelottavat ammattisotilaitamme enemmän kuin sota. Arvokeskustelu asevelvollisuudesta ja sen vanhanaikaisuudesta on kohdannut pragmaattiset pitkän itärajan puolustajat. Vastaako maavoimien uudistunut taistelutapa vieläkään nykypäivän tarpeita? Toimisiko palkka-armeija ja voisimmeko minimoida puolustusbudjettimme Nato-jäsenyydellä?

Reserviläinen, olet reservissä

Vähitellen on alkanut kuulua kertomuksia julkisuutta saaneen reserviläiskirjeen sisällöstä.

Useampikin on nyt kertonut saaneensa vain tiedon:

  • Sijoitus: reservissä (ei määrättyä tehtävää)

Myös parin päivän takainen IS kertoi vastaavasta antikliimaksista.

Kysyisinkin tässä nyt vähän galluppia, onko kukaan saanut jotain informatiivisempaa tietoa sijoituksestaan? No tietenkin se on vähän niinkuin salaista tietoa, mutta tuota...

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä