*

Tekstiseikkailu Lähes sataprosenttisesti parratonta pohdintaa yhteiskunnasta.

Kaikki blogit puheenaiheesta Sotiemme veteraanit

Itsenäinen Suomi ?

Tämän päivän ohjelmaani on kuulunut kaksi itsenäisyyspäivään liittyvää tehtävää. Aamulla yhdeksältä olin laskemassa seppelettä kotikuntani syrjäiselle sankarihaudalle. Koruton, mutta lämminhenkinen tilaisuus, johon ottivat osaa paikallinen varuskunta, seurakunta ja sotaveteraanijärjestö. Tilaisuudesta jäi miellyttävä olo sisimpään. Oli  hyvä havaita, että kansakunnan omatunto on vielä voimissaan, se vielä muistaa ja kunnioittaa niitä, jotka ovat antaneet suurimman mahdollisen lahjan isänmaallemme.

 

Suomi 99 kiitollisena mutta häpeissäni

Olen vuosi vuodelta kiitollisempi sotiemme veteraaneille kaikista niistä uhrauksista, joita he itsenäisen Suomen eteen ovat tehneet. Olen vielä sitä sukupolvea, joiden isovanhemmat ovat läpikäyneet sodan ja lapsuuttani värittivät vielä nuo kertomukset. Kertomukset, joiden kuuleminen aiheuttaa sen, että sota on vielä lähellä, suorastaan iholla. Myöhemmissä elämänvaiheissani noita tarinoita ovat iäkkäät potilaani usein kertoneet.

Kevään suuria asioita eduskunnassa

Eduskunnassa on ollut keväällä keskusteluissa useita isoja kysymyksiä. Ensimmäisen kerran välikysymys oli mielestäni aiheellinen. Oppositiopuolueet (muut paitsi SDP) olivat huolissaan kriisiin ajautuneiden maatalousyrittäjien ahdingosta, viivästyneiden tukien maksatuksesta ja tuotteiden vientimahdollisuuksista. Pakotteet ja vastapakotteet Venäjän suuntaan ovat raskas taakka varsinkin maataloudelle.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä