Tekstiseikkailu Lähes sataprosenttisesti parratonta pohdintaa yhteiskunnasta.

Kaikki blogit puheenaiheesta Kleptokratia

Venäjä, Euroopan porvarillisin maa

Tällä hetkellä Venäjä lienee porvarillisin valtio Euroopassa. Maan lähes kaiken omaisuuden hallinnasta vastaa pari- kolmekymmentä oligarkkiperhettä, joita hyvällä syyllä voi nimetä porvareiksi. (omistava ja varakas luokka, vasemmiston vastakohta)  Valtio on vain se instanssi, jossa varakas luokka valvoo ja toteuttaa yhteisiä etujaan. Kansalaisyhteiskunnalla ei maan talouden ja muidenkaan asioiden hoidossa ole mitään sanomista.

Venäjä on eristettävä, koska vallassa valehteleva kleptokratia

Venäjällä on vallassa äärimmäisen vastenmielinen valehteleva kleptokratia. Sivistyneiden, demokraattisten maiden on viimeinkin herättävä!

Muunlaiseen johtopäätökseen on vaikea tulla, kun olemme seuranneet naapurimaan valtaapitävän klikin toimia viime vuosien, mutta erityisesti viimeisimmän vuoden ajalta.

Sivistyneillä, demokraattisilla mailla on yllättävä ongelma. Kuinka suhtautua maahan, joka on kansalliskiihkoinen ja uusimperialistinen? Kuinka suhtautua maahan, jonka johdon puheisiin ei voi pätkääkään luottaa? Kuinka suhtautua maahan, jonka valtiomuoto on kleptokratia?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä