Tekstiseikkailu Lähes sataprosenttisesti parratonta pohdintaa yhteiskunnasta.

Kaikki blogit puheenaiheesta Ihmisluonto

Pääministeri Netanyahun taqiyya

Israelin pääministeri Benyamin Netanyahu on herättänyt kansainvälistä huomiota todettuaan, että Jerusalemin suurmufti Mohammed Amin al-Husseini aikaansai valtakunnankansleri Adolf Hitlerin toteuttaman juutalaisten joukkotuhonnan. Netanyahun mukaan

Syksyn rauhaa, vai raivoa ja masennusta?

Eilen ja tänään moni on ollut umpiraivossa, ja miksi? Luonnonkansa suomalaiset elää kuun- ja vuodenkierrossa. Kahden syksyn taite kahdeksan vuodenajan syklissä riipoo monia suomalaisia. Ketä eniten, sen huomaa.

Juutalainen kirjailija Anne Fried kirjoitti kaamoksesta kauniisti hiljaisuuden ja sisäistymisen jaksona. Sellaisena minäkin olen aina elänyt syksyn.

Miksi moni silloin masentuu, ahdistuu ja raivoaa? Varsinainen kaamosmasennus tautina on harvinainen, sen yksittäiset piirteet hyvin yleisiä.

Miksi lääkärit eivät ole terveempiä kuin muut yhtä etuoikeutetut ryhmät?

Miksi lääkärit eivät terveyden asiantuntijoina ole yhtään terveempiä kuin esimerkiksi juristit? Koska heidän koulutuksensa ei anna valmiuksia ymmärtää ja edistää terveyttä, vaan ainoastaan keinoja poistaa sairautta ja samasta syystä lääkäri tekevät senkin usein väärin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä