*

Tekstiseikkailu Lähes sataprosenttisesti parratonta pohdintaa yhteiskunnasta.

Kaikki blogit puheenaiheesta Helsingin huumepoliisi

Räsänen suoritti vain velvollisuutensa – Ei muuta!

Eilen ex-sisäministeri Päivi Räsänen (kd) kertoi varsin seikkaperäisessä kirjoituksessaan vuoden 2013 lopulla ministeriaikanaan Valtakunnansyyttäjänvirastoon jättämästään tutkintapyynnöstä, jonka seurauksena on nyt epäiltyjen penkillä melkoinen joukko korkeaa poliisijohtoa, ex-poliisiylijohtaja Mikko Paateroa myöten.

Päivi Räsäsen jättämässä tutkintapyynnössä pyydettiin tutkimaan Helsingin poliisin tietolähdekäytänteitä ja poliisijohdon suhtautumista kyseisiin käytänteisiin.

Huumepoliisille sakkoja Aarnio-jutun tietojen katsomisyrityksestä

Tuomio tuli huumepoliisille tietourkinnasta. Hyvä niin! Jossain sentään valvonta toimii. 

Ymmärrän huumepoliisin huolen, kun pomomies jäänyt säppiin. Onhan se hyvin noloa.

Mutta urkinnan syyt voivat olla kumminkin muitakin mitä syyllinen on kertonut. 

Huumeet työllistää ja korruptiota esiintyy. Isot rahat houkuttelevat jopa poliisin lain väärälle puolelle.

Kaiken kaikkiaan Aarnion tapaus on tullut maksamaan paljon veronmaksajille ja myös huumepoliisille.

Euroopan huumeraportti 2017 - EMCDDA

Tulipa pikaisesti lukaistua raportti läpi. Jotain havaintoja.

-Suomen osalta puuttuu huumeiden takavarikkotilastot, miksi? Onko jotain peiteltävää, esim se että painopiste on käyttäjien jahtaamisessa.

-Huumekuolemat pohjolassa ja Balttiassa on korkealla tasolla.

-Erinlaisia muuntohuumeita on 620 kpl perinteisten rinnalla - 

"Vuoden 2016 loppuun mennessä EMCDDA:n seurannassa oli yli 620 uutta psykoaktiivista ainetta, jotka ovat ilmaantuneet Euroopan huumemarkkinoille."

-Kannabiksen käyttö on yleistä Suomessa ja muualla euroopassa - 

Huumeen käyttörikoksesta käräjille, järjetöntä

Iltapäivälehdistä on saanut tänään lukea erään artistin joutumisesta oikeuteen kannabiksen hallussapidon vuoksi. Syyttäjä vaatii huumeenkäyttörikoksesta tuomiota.

Aivan järjetöntä toimintaa ja veronmaksajien rahojen tuhlausta. Jotain tolkkua pitäisi saada syyttäjien ja poliisin toimintaa. 

 

"Ratsian yhteydessä Nordinin autosta löytyi pieni määrä mariahuana-nimistä huumausainetta.

-Kyllä, pieni määrä löytyi, poliisista vahvistettiin Iltalehdelle heti ratsian jälkeen.

Poliisi: Huumeiden käyttörikokset lisääntyneet

Poliisi on huolissaan lisääntyvistä huumeiden käyttörikoksista. Erityisesti nuorten rikoksista. Ja porttiteoria tulee jälleen puheisiin, vaikka se on jo moneen kertaan kumottu. Vaan eipä poliisin mielestä.

"Huumerikollisuus on selvässä kasvussa Helsingissä ja koko maassa. Olen huolestunut suunnasta, yhä nuoremmat käyttävät erilaisia huumeita sosiaalisen paineen takia. Kannabiksen käyttö on portti vahvempiin huumeisiin, Paasio sanoo."

Huijarit suksilla

Penkkiurheilu on ainoa asia, jota olen välttänyt tehokkaammin kuin urheilua. Jännityksen asemasta urheilukisojen seuraaminen on tuntunut vähän samalta kuin kaverin mitäänsanomattomat kertomukset työkavereistaan, joista et oikein osaa sanoa mitään. Penkkiurheilu-urani loiston päivät olivat asuinvuoteni New Yorkissa; seurasin amerikkalaista jalkapalloa samalla sisäistäen lajin sääntöjä, mikä loi minulle motivaatiota seurata lajia.

Miksi poliisi rankaisee kannabiksesta, muttei punaisia päin kävelemisestä?

Helsingin huumepoliisi (HS): "Kun partio ottaa polttajia kiinni rysän päältä, käyttäjät eivät tunne tehneensä mitään väärää."

Ovatkohan nuo ihmiset vahingoittaneet tai haitanneet muita ihmisiä? Oliko kannabis kenties joltakulta varastettua? Mitä väärää siis tehtiin? Lakia varmaankin rikottiin, mutta siitä lisää kohta.

Syyllinen


Tapaus Jari Aarnio on yksi Suomen rikoshistorian oudoimpia tapauksia. Kun oikeuteen asti mennään käytännössä takuuvarmasti, on hiukkasen medialla tunkua Helsingin käräjäoikeudessa. Kaikki käänteet uutisoidaan ja yhdestä sun toisesta mediasta löytyy toimittajien omat näkökulmapalstat aiheesta. Tähänastinenkin mediahuomio on ollut valtavaa luokkaa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä