Tekstiseikkailu Lähes sataprosenttisesti parratonta pohdintaa yhteiskunnasta.

Kaikki blogit puheenaiheesta Euro Fixit

Brexit, Fixit ja kansallinen etu ensin

Tänään käytiin eduskunnan isossa salissa keskustelu koskien pääministerin ilmoitusta Yhdistyneen kuningaskunnan kansanäänestyksen johdosta. Nopeatahtisessa keskustelussa en saanut valitettavasti tällä kertaa yhtään puheenvuoroa, joten julkaisen laatimani puheen kevyesti blogimuotoon toimitetussa asussa.

---

Mikä on sellainen liitto, joka pelkää, väheksyy ja halveksii demokraattisia vaaleja ja kansanäänestyksiä? Onko se oikeastaan demokratian vastainen järjestelmä – eurostoliitto?

Ajatuksiani Brexitistä

Britit äänestivät lähtemisen puolesta. Mutta tämä ei ollut ainut kiinnostava uutinen aiheesta. Tuloksen seurauksena olemme nähneet lehdistössä ison kampanjan lähtemistä äänestäneiden esittämiseksi tietämättömiksi, kun he googlailivat mitä eu on heti äänestyksen jälkeen. Mediassa on myös otettu esille monta kertaa nettiadressi, jossa jo yli 3 miljoonaa ihmistä vaatii uusintaäänestystä.

Elämää ennen EU:ta ja tulevaisuudessa.

Turvallisuuttaan Neuvostoliiton kanssa käytyjen sotien jälkeen hakenut Suomi halusi linkittyä vauhdilla Euroopan Unioniin. Olettamuksenaan, että usean valtion muodostama yhtenäisyys takaisi maallemme mahdollisen tuen, jos idästä alkaisi tuulla. Suurvaltio, Britannia, saattoi olla eräs vakaa turvaaja.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä