Tekstiseikkailu Lähes sataprosenttisesti parratonta pohdintaa yhteiskunnasta.

Kaikki blogit puheenaiheesta Doping

Huijarit suksilla

Penkkiurheilu on ainoa asia, jota olen välttänyt tehokkaammin kuin urheilua. Jännityksen asemasta urheilukisojen seuraaminen on tuntunut vähän samalta kuin kaverin mitäänsanomattomat kertomukset työkavereistaan, joista et oikein osaa sanoa mitään. Penkkiurheilu-urani loiston päivät olivat asuinvuoteni New Yorkissa; seurasin amerikkalaista jalkapalloa samalla sisäistäen lajin sääntöjä, mikä loi minulle motivaatiota seurata lajia.

Kossua, ei kokkelia Roman.

Eremenkon saama rangaistus on puhuttanut ja kirvoittanut monenlaisia kommentteja somessa. Itseäni asia on vaivannut muistuttamalla länsimaisen päihdelainsäädännön järjettömyydestä.

    Laittomista päihteistä harvemmin on mitään hyötyä urheilussa, mm. asiaan omakohtaisesti tutustuneen Marko Jantusen mukaan kokaiinistä ei ole mitään hyötyä urheilusuorituksessa, silti sen käyttö on dopingrikos, miksi?

Paralympia

Urheilijoiden suorituksia pyritään parantamaan lääkeaineiden käytöllä ja monet yksilöt ja organisaatiot ovat tässä taitavia. Sellainen on kiellettyä mutta sitä tehdään ilmeisesti kahdesta syystä, halusta menestyä ja halusta saada rahaa. Menestymisenhalu lienee tärkeämpi syy, mikä ainakin minulle on yllätys.

 

Rio ohoi! - Puhtain asein puhtaan asian puolesta

Rion kisat on sitten kisailtu, ja TV:stä seuraili Onska -mummukin eri urheilulajeja aivan kiitettävästi.  Maailman ennätyksiä tehtailtiin – ”puhtaina” tietenkin.  Samanaikaisesti viilaillaan entisten olympiadien tuloslistoja uusiksi ilmitulleiden käryjen vuoksi.  Kaikki tämä ei voi olla herättämättä ajatuksia fyysistä rasitusta vieroksuvassa mummelissakaan.  Niinpä olenkin kehitellyt ihka oman salaliittoteoriani, josta päätin kertoa myös teille blogini seuraajille.

Olympialaiset kuuluvat myös venäläisille puhtaille urheilijoille

Maanantaina 18.7.2016 maailman antidopingtoimisto Wada järjesti tiedotustilaisuuden, jossa kerrottiin riippumattoman tutkimusryhmän tuloksista. Sen mukaan venäläisten doping on ollut systemaattista ja virkamiesten sekä dopingtoimiston suojelemaa. Samalla venäläisiä urheilijoita syytetään kuulumisesta valtiojohtoiseen dopingohjelmaan. Muun muassa näillä perusteilla koko venäläisten olympialaisiin lähtevä joukkue ollaan sulkemassa tulevista olympialaisista.

Hyppääkö Jelena Isinbajeva Rion olympiakisoissa?

Hyppääkö Jelena Isinbajeva Rion olympiakisoissa?

*

Kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF sulki perjantaina (13.11.2015) Venäjän kansainvälisestä kilpailutoiminnasta toistaiseksi valtavan dopingskandaalin takia.

*

Rouva Seiväshyppy” Jelena Isinbajeva teki kaikkensa, jotta Venäjää ei olisi suljettu ulos kansainvälisestä yleisurheilusta.

 

Norjalaiset yllätettiin maskeilla ja omista huoltotiloista

Suomen hiihtomaajoukkue hämmästytti ja yllätti kilpasiskonsa ja -veljensä Italian korkeanpaikan leirillä. Suomalaiset tekivät alkuverryttelyn jäätiköllä 3000 metrin korkeudessa "kaasunaamarit" päällä, selässä reput joissa oli happisäiliöt.

Näky oli varmasti hurja, mieleenpainuva. Nyt norjalaiset jo paheksuvat suomalaisten temppua ja vihjaavat suoraan, että kyseessä on ainakin moraalisesti kielletty menetelmä. D-sanaa ei sentään ole vielä heitetty ilmoille.

Hiihtomaajoukkue tiesi tarkkaan, mitä se oli tekemässä, kun se toi maskit ja happisäiliöt Italian jäätikölle.

Lätkää piristeiden voimalla

Entinen NHL-ammattilainen kertoo, että piristeet ovat jääkiekon huipulla enemmän sääntö kuin poikkeus. Allergialääkkeitä ei oteta suinkaan allergiaan vaan - niin, mihin?

Kun media etsii syyllisiä Niklas Bäckströmin doping-käryyn, kaveri itse valmistautuu Washingtonissa perjantaiseen otteluunsa. Olympialaisissa voidaan yrittää puuttua dopingiin, mutta NHL:ssä on tarjolla pillereitä entiseen tapaan. "Kaikki" ovat niitä kuulemma kokeilleet.

Doping control in Sochi 2014 seems to be a joke

Doping control in ice hockey seems to be a joke in the Olympic games at Sochi 2014. This became evident when the Swedish hockey star Nicklas Backstrom (originally Nicklas Bäckström) was caught from using pseudoephedrine; but (while writing this blog) no attempt was taken to disqualify his team even from the game in which he was caught for cheating.

Arhinmäen on pyydettävä anteeksi!

Paavo Arhinmäki oli lauantaina katsomassa Norjan naisten kolmoisvoittoa naisten 30 kilometrin kilpailussa. Hän kommentoi olympiakisojen aiempina päivinä huonommin menestyneen Norjan suoritusta sanomalla, että ”jos norjalaisilla on mennyt voitelu ja lääkitys tähän saakka pieleen, niin nyt se oli kunnossa”.

Lausunto vihjaa erittäin selvästi, että ministeri epäilee norjalaisten hiihtäjien käyttävän urheilussa kiellettyjä lääkeaineita.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä