Tekstiseikkailu Lähes sataprosenttisesti parratonta pohdintaa yhteiskunnasta.

Matkailuvinkit Trumpille ja Putinille

Yhdysvaltalainen uutiskanava Fox News kertoi tänään, että Yhdysvaltain presidentti Donald Trump sekä Venäjän presidentti Vladimir Putin tapaavat Suomessa lähiviikkoina. Tällä Fox News vahvistaa viime päivinä kiertänyttä huhua, ja virallinen tieto vierailusta saadaan tämän päivän aikana.

Haluan nyt herättää kaikki suomalaiset tärkeän asian äärelle; Helsinki on viime aikoina houkutellut aina vain enemmän kävijöitä, ja turistien määrä Helsingissä on kasvanut erityisesti viime vuosina. Ulkomaalaisille vieraille on siis kehitelty kosolti tekemistä ja tapoja tutustua suomalaiseen kulttuuriin aina monenlaisista tapahtumista kansainvälisesti tunnettuihin ravintoloihin. Pohjoismaalainen ruoka, maisema ja kahvi ovat nousseet joulupukin rinnalle houkuttelemaan kävijöitä kaukaakin.

Haluankin siis esittää suomalaisille tärkeän kysymyksen; miten näiden kahden suurvallan presidentin kuuluisi viettää heidän yhteinen vapaa-aikansa Suomessa?

Kannattaisiko presidenttien tutustua yöttömään yöhön alastonuinnin merkeissä vai kävisikö paremmin aurinkoinen päivä Hietaniemen rannassa ja yö Hotelli Tornissa, jonka yläkerran maisematerassilla Putin voisi kertoa kaihoisalla äänellä itsenäisen Suomen historiasta? Mitä ravintoloita suosittelisit Putinille ja Trumpille, ja mitkä kaupungit näiden kahden presidentin kuuluisi nähdä? Mikä rauhallinen paikka Suomessa olisi omiaan maailmanpolitiikan setvimiselle ja missä kapakassa voidaan sekoittaa suomalainen baarikulttuuri vodkaan ja Kentuckyn bourboniin tai Trumpin kohdalla Coca Colaan?

Ideat voivat olla lyhyitä ravintolatipsejä tai vaihtoehtoisesti monen päivän suunniteltuja ohjelmia. Henkilökohtaisesti olisin suositellut presidenteille vierailua Tuska-festivaalilla Suvilahdessa, mutta aikataulut eivät sovi yhteen valtiomiesten kanssa. Edellä mainittu Hotelli Torni olisi kuin omiaan nukkumapaikaksi ja neuvottelut voidaan lopettaa joko Ravintola Troikkaan Helsingin Töölössä tai vaihtoehtoisesti Mannerheimintien McDonaldsissa, kunhan tietyöt suovat presidenteille nopeat siirtymäajat.

Kirjoita parhaat matkailuvinkit kommentteihin. Parhaat TrumPutin- matkapaketit palkitaan mitä ilmeisimmin suurimmalla määrällä tykkäyksiä, kuten sosiaalisessa mediassa on tapana.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Trump ja Putin voisivat yhdessä maalata Alanya Marketin parkkipaikalle uudet parkkiruudut niin paikallisten ei tarvitsisi olla mellakoimassa kun autot kolisee.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tuossa Tornissa olisi hiukan liian paljon symboliikkaa ja kotikenttäetua Putinille, koska se muistetaan ennen kaikkea venäläisen valvontakomission majapaikkana sodan jälkeen.

No, turhaa täällä on vapaa-ajanviettoa heille suunnitella, kun ovat turvajoukkojen piirittäminä kaiken aikaa eivätkä tuskin käy yhdessäkään ravintolassa.

Aiemmilta valtiovierailuilta on joitakin poikkeuksia, jotka ovat aiheuttaneet isännille ja turvamiehille harmaita hiuksia. Helmud Kohlin vieraillessa Helsingissä aikoinaan hän oli halunnut kävellä pressan linnasta kesäisessä illassa Espaa myöten pois porukoineen ja ohittaessaan Svenska Teaternia sai päähänsä, että "käympäs tuolla terassilla paukulla". Asialle ei mahtanut mitään, koska hän yksinkertaisesti vain astui sisään muiden seuratessa.

Vastaavasti 80-luvulla Ruotsin kuningas katosi Japanin vierailullaan eikä hänestä illallisen jälkeen tiedetty mitään. Oli yksin palannut joskus aamuyöstä Tokion hotelliinsa vietettyään iltaa Roppongin yöelämäkeskuksen meiningeissä. Siellä häntä tuskin tunsi kukaan.

Risto Koivula

Ei se ollut vain NL:n valvontakomissio, kyllä siinä olivat jenkitkin mukana. he tiettävästi eivät juuri puuttuneet mihinkään, mutta englantilaset saattoivat puuttua.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Poikkeuksellista tietämättömyyttä. Yhdysvalloilla ei ollut edustajia valvontakomissiossa. Miksi olisi ollutkaan, kun Yhdysvallat ja Suomi eivät olleet sodassakaan. OSS kaiketi yritti saada Rooseveltin hankkimaan valvontakomissioon amerikkalaisedustuksen siitä huolimatta, mutta asia ei edennyt edes alkuun.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #14

Niin, oli todellakin epäonni Suomelle, ettei USA julistanut meitä vastaan sotaa. Yhdysvaltoja olisi kaivattu rauhanneuvotteluissa. Britannia ei nimittäin kyseenalaistanut yhtään Molotovin vaatimusta.

Käyttäjän MattiJuhani kuva
Matti Loikkanen

Opetetaanko historiaa enää kouluissa?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Mikset laittanut sitä Mummotunnelia, jonka joku sulle fb:ssä vinkkasi, siellä viihtyisivät varmasti molemmat : D

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Paras paikka miettiä koko maailmaa koskevia päätöksiä on ehdottomasti Tampereella Rajaportin sauna.

Siellä kaksi ukkelia munasillaan ovat niin rehellisiä kuin poliitikko vain voi olla. Näin kesällä ei pääse lumihankeen jäähdyttelemään, mutta palkataan paikalle isokätinen ja leveäharteinen pesijänainen, joka tarpeen vaatiessa kiskoo pukarit irti toisistaan ja heittää ämpärillä kylmää vettä niskaan.

Kylmä vesi tepsii myös siinä tapauksessa, että nämä valtionpäämiehet pitävät toisistaan liikaakin.

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Tulisivat Turkuun, mahtaks sitä sanokka kehrata, mut Naantaliinki lyhyt matka poikain saunomaan. Sopimukssi maapallost vois hieroa merel, vaikka föril. Historian esimerkkejä huanoist ajoist voisivat ei mar nin pal opetel kauppatorin uusist kaivauksist.

Petri Hämäläinen

Jootai tulis itte tän Varissual!

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

Harmi kun tämä pridejutska ehtii mennä ohi. Olisi kohtuu lutusta nähdä Putin ja Trump siellä marssimassa, kenties käsi kädessä ja sateenkaarilippuja liehutellen.

Risto Koivula

Trump väittää olevansa ruotsalsita syntyperää ajalta, jolloin Suomikin kuului Ruotsiin. Putin taas on ainakin jossakin määrin karjalaista ja vepsäläistä syntyperää. Heidät pitäisi panna suomalsisuustestiin, antaa myös jonkinlainen todistus.

Petri Hämäläinen

Joo mut sit Trump muisti että se valehteli. Isoisä Trumpf olikin saksalainen ja Kallstadtista (Rheinland-Pfalz).

https://www.swr.de/swraktuell/rp/kaiserslautern/wi...

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Ei se varmaan valehdellut. The Donald itse on vain niin suurpiirteinen (lue: tyhmä), ettei erota Karlstadia Kallstadtista.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Sörnäisissä Vaasanpuistikko (tuttavallisemmin "Piritori") voisi toimia kulttuurisena kurkistusaukkona suomalaiseen ikuiseen vappuun. Tarjoan oluen sille, joka saa tämän järjesteltyä.

Petri Hämäläinen

Aamuksi Suomenlinnaan Viaporin valtausta ja Venäjän valtaa muistelemaan. Kaunista on kuin San Franciscossa ja militääristä tunnelmaa, josta molemmat herrat diggaa.

Lounaalle keskustaan, vaikka uuteen Palaceen, tai vaan Kämpiin. Trumppihan bunkkaa siellä.

Sit iltapäivällä laivalla Porvooseen tai miksei saman tien Vikingillä keissien hakuun Tallinnaan. Voidaan fiilistellä Tallinnan osuutta 1980 Moskovan olympialaisissa (Putin). Tai sitä että Viro on kiltisti Nato-maa ja kätevän lähellä muutama mobilisoitu divisioona (Trump). Putin voi laivalla näyttää missä uusi kaasuputki (Nordstream) menee. Trump voi vinoilla että kiva tietää, pistän sen tarvittaessa nanosekunnissa paskaksi.

Äijät haluu varmaan kopterilla takas vaikkei copterlineä olekaan. Lennon aika ennättää ottaa pikaiset huikat. Ja Trumpi voi kertoo mistä ja miten naisia kuuluu kähmiä.

Yöksi jutskaamaan Königstediin. Tai Turkuun, mestahan on Putinille Pietarin pormestari- ja yhteistyökaupunkiajoilta jo kovin tuttu. Jos mentäis Turkuun, niin Trump vois taas käydä Raumalla Rauma-Repolan vieraana, tai ei sit ehkä kuitenkaan.

Yö ja jutskat menee omalla painolla hyvin. Äijäilllään ja vittuillaan. Ja sit lopuksi 2min kättä päälle ja olkapäät sijoiltaan.

Molemmat miehet sit harmittelelis vielä sitä kun Suomessa ei vieläkään ole World Sauna Centeriä. Siellä ois voinu käydä saunamuseossa ja kylpylässä ja majoittuakin. Lehdistö ois ollu haltioissaan. Kaksi kertaa Hartwall-areenan kokoinen sen piti olla.
Ja ei ois tarvinnu lähtee yöksi Vantaalle. Eikä Turkuun.

Molemmat matkalaiset olisivat lopuksi tyytyväisiä näihin polttareihin.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Veisin Putinin Senaatintorille. Kertoisin, ettei Aleksanteri II seiso Suomen paraatipaikalla sen takia, että me rakastaisimme Venäjän tsaareja. Tuo patsas pystytettiin v. 1894 muistutuksena silloiselle keisari Aleksanteri III:lle siitä, miten suomalaisia pitää kohdella. Aleksanteri III:n aikana oli nimittäin alkanut sortokausi. Entä miksi tsaareja yleensä seisoo Helsingin toreilla? Venäjällähän ne on kaadettu ja kannettu roskikseen. Siitäpä syystä, että suomalaiset ovat melkein sairaalloisesti kiintyneet historiaan.

Trumpin veisin jonkun suomalaisen monimiljonäärin kotiin. Trump saisi ihmetellä, että miljonäärien asuntoja ei olekaan ympäröity muureilla niin kuin Usassa. Miljonäärien lapsetkin voivat mennä kouluun yksinään ilman vartijoita.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Miten olisi Urkin sauna "urkin hengessä"? On siellä ennenkin liennytysasioita isokenkäisten kesken pähkäilty?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Järjestäisin koko tapaamisen Ahvenanmaalle eli ainoalle virallisesti demilitarisoidulle alueelle Suomessa.

Toimituksen poiminnat