Matkailuvinkit Trumpille ja Putinille

Yhdysvaltalainen uutiskanava Fox News kertoi tänään, että Yhdysvaltain presidentti Donald Trump sekä Venäjän presidentti Vladimir Putin tapaavat Suomessa lähiviikkoina. Tällä Fox News vahvistaa viime päivinä kiertänyttä huhua, ja virallinen tieto vierailusta saadaan tämän päivän aikana.

Haluan nyt herättää kaikki suomalaiset tärkeän asian äärelle; Helsinki on viime aikoina houkutellut aina vain enemmän kävijöitä, ja turistien määrä Helsingissä on kasvanut erityisesti viime vuosina. Ulkomaalaisille vieraille on siis kehitelty kosolti tekemistä ja tapoja tutustua suomalaiseen kulttuuriin aina monenlaisista tapahtumista kansainvälisesti tunnettuihin ravintoloihin. Pohjoismaalainen ruoka, maisema ja kahvi ovat nousseet joulupukin rinnalle houkuttelemaan kävijöitä kaukaakin.

Haluankin siis esittää suomalaisille tärkeän kysymyksen; miten näiden kahden suurvallan presidentin kuuluisi viettää heidän yhteinen vapaa-aikansa Suomessa?

Kannattaisiko presidenttien tutustua yöttömään yöhön alastonuinnin merkeissä vai kävisikö paremmin aurinkoinen päivä Hietaniemen rannassa ja yö Hotelli Tornissa, jonka yläkerran maisematerassilla Putin voisi kertoa kaihoisalla äänellä itsenäisen Suomen historiasta? Mitä ravintoloita suosittelisit Putinille ja Trumpille, ja mitkä kaupungit näiden kahden presidentin kuuluisi nähdä? Mikä rauhallinen paikka Suomessa olisi omiaan maailmanpolitiikan setvimiselle ja missä kapakassa voidaan sekoittaa suomalainen baarikulttuuri vodkaan ja Kentuckyn bourboniin tai Trumpin kohdalla Coca Colaan?

Ideat voivat olla lyhyitä ravintolatipsejä tai vaihtoehtoisesti monen päivän suunniteltuja ohjelmia. Henkilökohtaisesti olisin suositellut presidenteille vierailua Tuska-festivaalilla Suvilahdessa, mutta aikataulut eivät sovi yhteen valtiomiesten kanssa. Edellä mainittu Hotelli Torni olisi kuin omiaan nukkumapaikaksi ja neuvottelut voidaan lopettaa joko Ravintola Troikkaan Helsingin Töölössä tai vaihtoehtoisesti Mannerheimintien McDonaldsissa, kunhan tietyöt suovat presidenteille nopeat siirtymäajat.

Kirjoita parhaat matkailuvinkit kommentteihin. Parhaat TrumPutin- matkapaketit palkitaan mitä ilmeisimmin suurimmalla määrällä tykkäyksiä, kuten sosiaalisessa mediassa on tapana.

heikkiherlin
Helsinki

Olen Helsingissä ja New Yorkissa vaikuttava kirjoittaja ja mediasijoittaja.

Olen kirjoittanut isästäni Niklas Herlinistä kirjan nimeltä Tuollapäin on highway (2020).

Omistan Uutta Suomea julkaisevaa Alma Mediaa sijoitusyhtiö Mariatorpin kautta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu